Επιλεξτε τη γλωσσα σας

Choose Demos

Ρόδος

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Έχουν περάσει αρκετοί κατακτητές από το νησί οι οποίοι έχουν αφήσει την κουλτούρα τους και τον πολιτισμό τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πλούσια ιστορία του νησιού.

Η πόλη της Ρόδου είναι η πρωτεύουσα του νησιού και του νομού και δέχεται αρκετές χιλιάδες επισκεπτών καθημερινά κάθε χρόνο. Η περιοχή της παλιά πόλης είναι από τα παλαιότερα μνημεία και αξιοθέατα. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον μεγάλο αριθμό ιστορικών μνημείων.

Το νησί εκτός από την πόλη της Ρόδου έχει και άλλες τουριστικές περιοχές όπως το Φαληράκι, την Ιξιά, τα Κολύμπια, τη Λίνδο, τους Πεύκους, το Κιοτάρι που προσελκύουν επισκέπτες τους μήνες του καλοκαιριού.

Στο νοτιότερο σημείο του νησιού βρίσκεται το Πρασονήσι που ενώνει και χωρίζει τη Μεσόγειο με το Αιγαίο πέλαγος και είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία του νησιού ιδανικά για surfing. Επίσης στη νότια Ρόδο βρίσκονται χωριουδάκια που διατηρούν την ομορφιά και την αυθεντικότητα τους πράγμα που κάνει αυτούς που τα επισκέπτονται να ζουν εμπειρίες μοναδικής φιλοξενίας και γευσιγνωσίας από τοπικά προϊόντα.

Δίκαια αποκαλείται σμαραγδένιο νησί και κόρη του ήλιου. Η πορεία του τουρισμού στο νησί είναι ανοδική και κάθε χρόνο φτιάχνονται καινούρια καταλύματα καθώς επίσης βελτιώνονται τα παλιά.

Φωτογραφίες

Εγγραφείτε για τα τελευταία μας νέα και προσφορές

Cookies & Απόρρητο:
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.